Om Alva och ”Hettan i december”

Alva Sannemark är pseudonym för en författare som vanligtvis skriver i helt andra genrer. Hettan i december är författarens femte bok.

Första utkastet till ”Hettan” skrevs 2013 och utifrån frustration. Alva upplevde att det utbud av erotisk litteratur som fanns då led brist på karaktärsutveckling, fängslande story och starka kvinnor. Alltför mycket byggde på ”konstigheter” eller på dominans och de kvinnliga romanfigurerna var i många fall ganska blåsta, tyckte hon. Men istället för att gnälla såg Alva en lucka på marknaden och ville skriva en berättelse där sexscenerna var sensuella och relevanta för att driva intrigen framåt.

Innan första råmanuset var klart tog Fifty Shades världen med storm. ”Ok, nu hann någon annan skriva den där intressanta storyn”, tänkte Alva och stoppade sitt manus i byrålådan. Flera år senare läste hon EL James berättelse och konstaterade att det fortfarande var dominans och mindre starka kvinnor som gällde i genren. Då skrev hon en ny version av sitt manus, men väntade ytterligare några år med att skicka in den, tills hon var säker på vilka förläggare hon ville jobba med. Åsa Selling och Susanna Romanus på Bonnier Bookery stod överst på önskelistan. De antog ”Hettan i december” till hennes omåttliga glädje.

De senaste åren har det dykt upp många nya författare i den erotiska genren. Böckernas kvalitet har höjts rejält och Alva konstaterade att det är dags att göra en webbsida om erotisk litteratur.

Nu skriver hon som bäst på nästa bok i serien medan hon dansar framför datorn och äter chokladpraliner. Personlig utveckling skapas inte bara via kriser och motgångar. Det kan t ex ske via njutning också. Detta blir ett återkommande tema i serien om Sanna som lever polyamoröst, utvecklar förmågan att vara närvarande i sina känslor och som tar för sig av livet.

Följ gärna Alva Sannemark på Facebook och Instagram för att bli påmind om det sensuella i vardagen.

”Hettan i december” skildrar ett förhållande mellan två kvinnor och en man. Det är passionerat, välskrivet och närgånget. Provlyssna eller läs baksidestexten här:
Hos Bookbeat
Hos Storytel