Blanche Stories, intervju

Skriv den bästa erotiska novellen utifrån vad lyssnare och förlag letar efter. Och lyssna själv på inspirerande noveller.

Hej BLANCHEstories! Berätta gärna lite om förlaget.
– BLANCHEstories grundades 2019 av den svenska trion Beatrice von Schwerin, Catja Löfgren och Lisa Leuhusen. Idén om en audioerotisk plattform för kvinnor föddes ur deras gemensamma längtan efter ett avkopplat sinne och en mer uppkopplad kropp. Med en bakgrund inom reklam, film och TV bestämde sig trion för att skapa en underhållningstjänst som i första hand riktar sig till kvinnor, med fokus på njutning och välmående, som beskriver sex som sex borde se ut – med en mix av längtan, frigörelse och samtycke. Kort sagt: erotik och romantik, det vi kallar romotika, som kittlar kvinnors begär.

Vad ser ni som det mest positiva med erotiskt litteratur?
– Att det kittlar fantasier, som i sin tur väcker lust och nyfikenhet. Att läsa eller lyssna på erotik triggar samma må-bra-hormoner som fysisk njutning och orgasmer gör, och om man en gång upplevt känslan så vill man ofta uppleva det igen. Att ha kontakt med sin lust föder en öppenhet, gentemot sig själv och andra, men också mot livet i stort. Och när man förstår vad kroppen är kapabel till – det enorma nöje och den njutning vi kan vår från våra egna kroppar, inte minst kvinnor – ja då finns det inga gränser för hur länge och hur mycket vi kan njuta.

Hur ser ni på erotisk litteratur i förhållande till andra genrer?
– Genren har alltid varit stor, om än bespottad, och gått under olika namn. Idag är efterfrågan på det vi kallar romotica stor. Framförallt kvinnor efterfrågar den här typen av litteratur. Många längtar efter ett innerligare mer lustfyllt liv och få tycks ha sprängt sina gränser. Att lyssna på erotik kan vara en hjälp. Det hjälper oss att fantisera och tänja på gränserna, vilket erotisk litteratur har gjort genom hela historien. För kvinnor är det ofta mer eggande att läsa eller att lyssna än att se.

Ser ni t ex några trender i vad lyssnarna efterfrågar?
– Vår upplevelse och vår statistik tyder på att lyssnarna vill ha korta noveller som man kan lyssna på i mellanrummen, på väg till jobbet eller på lunchen. Gärna serier där karaktärer återkommer och genomgår en utveckling i någon form. Våra lyssnare tycks mer intresserade av själva förförelsen, upptrappningen, än av själva sexet. De vill ha mycket merspel, inte bara förspel utan ihållande förtrollning och eggelse. Långa karaktärsbeskrivningar eller miljöbeskrivningar tenderar att minska intresset och bryta förtrollningen.

Vad söker ni för typ av erotiska manus och vad tittar ni på när ni får in
manus från nya författare i genren?
– Vi söker manus skrivna ur olika perspektiv, gärna normbytande och som utspelar sig i nya miljöer. Vi letar efter stories med en mer eller mindre tydlig rörelseriktning. Som har en inre eller yttre konflikt, och gärna innehåller en avrundning och en slutpoäng som lämnar läsarna med en känsla av att vilja ha mer. Att bygga upp spänning på så få ord som i en novell är en konst.

Tack, BLANCHEstories!

Läs mer om förlaget på BLANCHEstories hemsida och missa för tusan inte att ladda ner appen!Lyssna på erotiska noveller.
Kram från Alva