Desirée Coy, intervju

Desirée Coy är en svensk författarinna som 2020 debuterade hos Saga Egmont Lust med romanen ”Bokklubben Basic Instinct: Julias bok”. Det är den första erotiska romance som Lust valt att ge ut i romanform och den har fått ett fint mottagande även i ”finrummen”. Desirée Coy vill dela med sig av välskriven, lustfylld erotik som har en engagerande berättelse. Hon finns att följa på Instagram.

Hur kommer det sig att du började skriva inom den erotiska genren?
Jag ville utmana mig själv i mitt skrivande och nedstängningen under coronapandemin erbjöd tid och mod. I grunden hade jag egna erfarenheter av internetdejting och vävde in dem i en berättelse av många oväntade möten för en kvinna som blivit singel efter en lång relation. Jag kryddade med sex och inlevelse. Lust nappade direkt på idén som utvecklades till fyra böcker om fyra vänner som möter nya utmaningar mitt i livet.

Varför tror du att intresset för att läsa/lyssna på erotiska romaner är så stort just nu?
Jag tror att intresset för erotik alltid har varit stort. Men förr läste man kanske samma sexscen ur en bok av Jackie Collins eller Erika Jong gång på gång. Idag erbjuds läsaren/lyssnaren ett verkligt smörgåsbord av genres och preferenser och i många fler kanaler. Det är enkelt att gå undan en stund med en bok i öronen eller på läsplattan. Erotiska romaner kan vara riktiga vitaminpiller.

Berätta lite om din skrivprocess
Eftersom Desirée Coy är en pseudonym och jag även skriver helt annan litteratur så har jag förmånen att kunna skriva väldigt luststyrt. Ena stunden kallhamrade brott, andra ångande erotik och i ”Carolines bok” har jag blandat båda. Jag har med mig min MacBook nästan överallt och skriver i soffan, sängen, altanen.

Jag startar alltid skrivprocessen i en tanke och den har inte nödvändigtvis med själva sexet att göra. Det kan lika gärna vara att jag vill återvända till en plats, en situation eller en känsla och så utgår jag från det. Från början kan karaktärerna vara ganska enkla, men över tid byggs deras karaktärer på och efter ett tag, som i Bokklubben Basic Instinct, kan det ibland kännas som de lever egna liv och viskar i mitt öra att nu är de redo för nya äventyr. Själva berättelserna ska andas samtycke men också utmaning, lust och lite skratt, njutning och spänning.

Tidigt frågade jag också en duktig bokbloggare (Boktanten) om hon ville läsa och ge mig feedback, vilket har varit oerhört värdefullt. Dessutom väldigt roligt! Har jag bra flow skriver jag mellan 800 – 3000 ord under ett skrivpass.

Vad har du för framtidsplaner med ditt författarskap?
Jag vill fortsätta att utveckla erotisk romance/feelgood till något som känns naturligt och härligt. Att våra mest kända inläsare vill läsa in även denna genre, lika väl som de läser in berättelser om mord och våld. Och att det jag skriver i genren bedöms lika naturligt som en spänningsroman.

Bokbloggsbetyg om att Julias bok är ett strå vassare än 50 nyanser och även att den har jämförts med vanlig feelgood är förstås en enorm boost. Sedan vill jag självklart att mina berättelser översätts till flera språk så Sverige inte enbart står för bra krim utan även för bra erotik. Ju mer jag skriver, desto fler möjliga historier skapas i mitt huvud. Det vore också roligt att se böckerna i print. Trots allt finns det fortfarande många läsare som föredrar vanliga böcker.

Tack och fortsatt lycka till, Desirée!