Sköna stunder på egen hand

Som sexolog och samtalspedagog arbetar Sylvia Lidén Nordlund med relationer. Här påminner hon om att prioritera en hetare vardag på egen hand:

Att ge dig själv en sensuell stund, bara för att du kan – oavsett om du har en partner eller inte – är ett härligt sätt att ta hand om dig själv och ge dig det där lilla extra.

Kanske börjar du med ett varmt bad eller en dusch. Tvålar in dig och njuter av den lyxiga doften och det lyxiga löddret. Torkar dig med en mjuk handduk och tassar in till sängen eller kanske du lägger dig på golvet på en tjock matta. Smeker dig själv där det känns skönast och tar lååång tid på dig för att bli upphetsad och njuta, för det är du värd!

Du kanske istället tycker om att först titta på en erotisk film för att få lite extra pirr, eller varför inte läsa ett kapitel ur en erotisk roman innan du tar hand om dig själv, medan du fantiserar om det du sett eller läst. Eller en helt annan fantasi, till och med något förbjudet som du aldrig skulle vilja göra i verkligheten men som är en superhet fantasi att smeka dig själv till.

I ”Sex and the City” är Rabbitvibratorn en kär leksak, som både stimulerar klitoris och penetrerar. Sexleksaker finns i otaliga varianter, varför inte ha ett eget batteri att välja emellan beroende på vad du har lust med? Glidmedel hjälper till med fukten så att sexet blir ännu skönare. Eller kanske en mentolgel för att få både en kylande och värmande förnimmelse som gör huden extra känslig för beröringen.

Sex är en av många njutningar i livet och dessutom en nyttig sådan. Orgasmen frigör hormoner som får dig att må bra. Du motionerar hjärtat utan att behöva gå på gym och all blodgenomströmning ger dig rosiga kinder. Du känner dig behagligt avslappnad som efter en massage. Det sägs även att orgasm kan dämpa stress och att koncentrationsförmågan kan ökas!

En kvinna som jag hörde berättas om kom till sitt jobb, lika pigg, glad och rosig varje morgon. De andra frågade hur hon bar sig åt. En orgasm innan hon steg ur sängen var hennes svar …

Tänk på:

  • Unna dig egen tid
  • Stäng ute alla störningar
  • Våga testa nya sätt att njuta
  • Pröva hjälpmedel och glidmedel
  • Älska dig själv och alla delar av din kropp

Om Sylvia Lidén Nordlund:
Ett specialintresse, som väcktes då Sylvia läste in sin fil. kand. i konflikthantering, är kommunikation mellan människor. Hon handleder, föreläser och har rådgivning. Efter en skrivkurs 2013, då hennes författarbana startade på riktigt, har Sylvia medverkat i fem novellantologier, en antologi om kommunikation och skrivit tre romaner. Allt hon författat har relationer som huvudingrediens, dels relationer till andra men även relationen till sig själv. Romanerna betecknas som feel-real och feelgood, och finns även som ljudböcker. Mer om Sylvia och hennes böcker hittar du på www.sylvialidennordlund.se