Amanda Tartts skrivtips, erotik

Amanda, vilka är dina 3 bästa tips till den som tycker det är svårt att skriva sexscener?

Våga, testa och tänk på vad du själv blir tänd på.

  1. Spräng dina gränser. Var inte rädd att skriva vad som kommer till dig. Tänk på att ingen kommer att läsa det du skriver förrän du känner dig redo. Första utkastet får vara dåligt, amatörmässigt eller vad som helst. Du kan jobba om det så många gånger du vill och behöver.
  2. Prova vilket skrivsätt som passar dig. Somliga skriver lite mer Harlequin-aktigt med omskrivningar och inga runda ord medan andra skriver väldigt rakt och utan hämningar. Var inte alltför försiktig bara. I dag är läsarna vana vid ett väldigt direkt språk, man kan säga kuk, fitta och knulla utan att någon tycker att det är olämpligt eller grovt. Att prata om blommor och bin funkar inte (för de flesta) 😉
    För den som läser mina noveller kan den uppmärksamme se att jag länge undvek ordet fitta, just för att jag inte var bekväm med det. Så kom en dag när jag insåg att ordet faktiskt är extra upphetsande, just för att det för mig var det mest förbjudna. Nu har jag inga problem att använda det längre.
  3. Vad går du själv igång på? Massor av människor tänder på samma sak som du själv. Om du kan förmedla det och exakt vad det är som är mest upphetsande, kommer du att nå långt. Är det det faktum att någon är naken som gör dig kåt, eller är det själva akten att någon tar av sig kläderna? Är det penetrationen som är det viktiga, eller allt som händer dessförinnan? Självklart behöver man inte välja, men man kan fokusera på olika saker och arbeta mer med det som tänder mest. Det är din egen kåthet som måste ut, som måste kännas och som kommer att få läsaren att vilja ha mer.