Vad är tantra och hur gör man?

Vill du testa något som inte bara kan ge helkroppsorgasmer utan också förändra livet i grunden? Jag bjöd in superproffsiga tantraläraren, författaren mm, Charlotte Cronquist för att ge dig dagens viktigaste läsning:

Kärnan i tantra är kärlek – och det startar med dig. Ett tantriskt mantra skulle kunna vara: “Jag älskar mig, jag älskar mitt liv, jag älskar min kropp”. Tantra handlar om att du börjar inse att du skapar ditt liv. Du kan gå från att känna dig som ett offer, att livet är något som bara händer och som du inte kan styra över, till att du kan dansa med livet.

Att utforska tantra kan betyda att du vaknar upp till insikten att du är kärlek och kärleken börjar i dig, med självkärlek. Hur brukar det där uppvaknandet ske? Genom din kropp och dina sinnesförnimmelser. Dina sinnen verkar alltid i nuet, livet händer just nu, men ibland glömmer vi bort det, och litar på våra tankar, snarare än på våra kroppar. Det är därför tantra kan bli en livsstil. Det kan bli din dörr intill kärlek – och självklart till läckert sex som ger dig helkroppsorgasmer.

I grunden handlar tantra om att uppleva livet i nuet. Alltså att vara uppmärksam på sinnesförnimmelser och vara mindre upptagen av tankarna i huvudet. Ofta är det tankar på vad som har hänt eller vad som kanske kommer att hända som fyller våra liv och då är risken stor att vi missar att vara med när själva livet händer. Så tantra kan bli ett sätt att bli mer närvarande. Tantra kan hjälpa dig att verkligen uppleva nuet och släppa en del av dina tankar. Det härliga är att våra sinnen alltid upplever saker här och nu. Du ser, du hör, du känner, du luktar, du smakar – och allt det är omedelbara upplevelser.

När du har tantriskt sex med en partner är det viktigt att ni känner tillit till varandra, att ni skapar kontakt med varandra och att smekningar görs med närvaro (vilket innebär att den som smeker verkligen fokuserar på att smeka).

Tantrasex har inget mål, det är själva resan som är grejen. Tillsammans kan ni skapa mycket sexuell energi, som kan ta er till orgasmer – utan att mannen sprutar (en träningssak). Här är två bra övningar att börja med.

Eyegazing – syftet är att skapa kontakt mellan två personer och vara nyfiken på vad som händer.

Tidsåtgång: 5 minuter.

Gör så här: Sitt mitt emot varandra och titta in i varandras vänsta öga. Sitt i tystnad under fem minuter och andas medan du tittar och lägg märke till vad som händer i dig.

Cirkelandning – syftet är att du/ni börjar känna att energin som snurrar mellan er i en cirkel. Den här övningen kan ta lite tid att lära sig, i början kanske du inte upplever något särskilt – men pröva flera gånger.

Tidsåtgång: Fem minuter eller mer.

Börja med att sitta mitt emot varandra, tillräckligt nära för att kunna hålla varandra i händerna och ha bekväm ögonkontakt.

  1. Ta tag i varandras händer. Blunda en liten stund och känn din egen andning.
  2. Ta ögonkontakt med din partner. Ta några andetag utan att starta cirkelandningen. Bli medveten om din partner och att ni ska öva tillsammans.
  3. Om du är man, eller i din maskulina energi, ska du i den här andningen föreställa dig att du andas ut från ditt kön och in i ditt hjärta. Om du är kvinna ska du föreställa dig att du andas in i ditt kön och ut från ditt hjärta.
  4. Låt kvinnan föra händerna i cirkelrörelsen och låt andningen gå i takt med den. Mannen andas ut från sitt kön och kvinnan föreställer sig att hans andetag går in i hennes kön. Mannen fortsätter att andas ut, medan kvinnan andas in. När andetaget nått hennes hjärta börjar hon andas ut i riktning mot hans hjärta och han andas in. När andetaget kommer ner till hans kön igen andas han ut och hon in och så fortsätter cirkelrörelsen. Låt andetagen glida in i varandra så att ingen glipa uppstår mellan andetagen.
  5. Fortsätt andas i fem minuter på det här sättet. Håll ögonkontakt hela tiden.

Ett av skälen till att cirkelandningen går åt det här hållet – alltså att mannen andas ut från sitt kön och in i sitt hjärta och att kvinnan andas in i sitt kön och ut från sitt hjärta – beror på att det är ett bra sätt att väcka bådas sexuella energi. Mannen är lättast att väcka i könet och kvinnan i hjärtat. På det här sättet öppnas mannens hjärta och kvinnans kön. Fiffigt, eller hur?

Testa också att ha mindsetet att hela mötet är ett kärleksmöte, är sexuellt och sensuellt. Det finns inga förspel i tantra.

Hos appen Blanche Stories hittar du Alva Sannemarks erotiska novellserie ”Josefine och Mr Conscious”. Den handlar om att lära sig tantra.

Mer fakta om tantra hittar du på charlottecronquist.org

Charlotte Cronquist har 20 års erfarenhet av tantra och har skapat ”Lekfull tantra” som finns som kurser, onlinekurs och bok. Hon skriver dessutom mycket om tantra och tantriskt sex på sin blogg och i sin podcast charlottepodden möter hon ofta andra tantralärare. Charlotte är författare, coach och kärlekskrigare och vill bidra till att du lever – och njuter – fullt ut. Googla hennes namn så hittar du även filmer och annat bra material.

”Hettan i december” passar dig som vill ha tätt mellan närgångna sexscener men också en intelligent, beroendeframkallande och välskriven intrig. Finns som ljudbok och e-bok.