Lusthuset Förlag

Berätta om förlaget
Lusthuset Förlag är helt dedikerat till att ge ut erotisk litteratur. Satsningen görs i första hand i e- och audioformat, en marknad som har utvecklats explosionsartat bara under det senaste året i takt med att allt fler prenumererar på streamingtjänster. Det har blivit lättare att läsa eller lyssna på erotik och Lusthuset vill gå i ledningen för utvecklingen av den svenska erotiska litteraturen. Vi arbetar långsiktigt med att publicera nya serier som kan hitta sina läsare. Därför söker vi också författare som vill bygga ett författarskap i eget namn, eller under pseudonym, och vill vara en viktig del av denna spännande utveckling. Att skriva riktigt bra erotik är både svårt och mycket givande, och vi letar aktivt efter morgondagens stjärnor.

Vad ser ni som det mest positiva med erotisk litteratur?
Erotik bjuder in läsaren i en värld som kan upplevas som förbjuden för många. I den världen får du leva ut fantasier som du kanske inte vill eller kan leva ut i verkliga livet. Erotiken öppnar upp nya möjligheter och låter läsaren utforska sin sexualitet på ett säkert och tryggt sätt.

Det är extra härligt att se vilken blandning av människor erotik drar till sig, både vad det gäller läsare och författare. Vi skulle inte säga att det finns en typisk erotikläsare eller författare, utan det kan vara vem som helst som är öppen för att tänja gränser och utforska sin sexualitet.

Vad söker ni för typ av manus och hur ser er antagningsprocess ut?
Vi söker välskrivna manus som väcker lust och nyfikenhet hos läsaren. Alla genrer inom erotiken är välkomna – sci-fi, historiskt, feelgood etc. – det viktiga är att berättelsen kittlar läsarens fantasi. Man skickar in manus via vår hemsida och när vi har läst novellen får författaren besked om den blivit antagen eller inte. En antagen novell genomgår sedan hela den redaktionella processen med redigering, korrekturläsning och så vidare.

Har du några tips till författare som vill bli utgivna av er?
Låt någon annan läsa igenom din novell innan du skickar in den. Ett extra par ögon kan göra stor skillnad på en text. Läs eller lyssna mycket på erotik, då får du en bättre förståelse för genren och hantverket som krävs för att skriva en erotisk novell. Det ger dig även en bra uppfattning om vad som redan finns där ute. Och framför allt: Var inte rädd för att skriva erotik! Släpp hämningarna och skriv det som du verkligen vill skriva, då blir det lustfyllt.

Hur ser du på kvalité när det gäller erotisk litteratur?
Kvalité är lika viktigt för erotik som för annan litteratur. Ett hackigt språk med många upprepningar tänder ingen på … Händelser och dialog behöver vara trovärdiga, annars faller berättelsen. Sexscenerna är så klart centrala i berättelsen, men de ska inte bara vara instuckna här och var, det måste finnas en uppbyggnad mot dem så att läsaren engageras i det som händer, precis som i vilken annan bok som helst.

Hur tänker ni kring att nå ut till lyssnare och läsare?
Vi presenterar alltid våra aktuella noveller på vår hemsida https://www.lusthusetforlag.se. Där kan man även läsa mer om alla våra författare och hitta adresserna till deras egna hemsidor eller sociala medier.

Det går även att följa oss på:

Instagram: @lusthusetforlag

Facebook: @lusthusetforlag

Twitter: @lusthusetforlag

Varmt tack för att jag fick ställa frågor!
/Alva